Hierbij een (onvolledig) overzicht van mijn artikelen als freelance journalist:

 

Steunpunt integriteit: griffiers onder vuur

Politici en fracties stellen de integriteit van griffiers, gemeentesecretarissen en andere ambtenaren die dichtbij het bestuur staan steeds vaker ter discussie. Een zorgelijke ontwikkeling, aldus het Steunpunt Integriteit Politieke Ambtsdragers.

Lees meer   


Dit is de leukste hondenbaan

Gemeentesecretaris Arjan van Gils leidt de grootste reorganisatie ooit van de gemeente Amsterdam. 'Goede mensen komen altijd goed terecht.'

Lees meer   


Rebellen gezocht

Praten over macht, laat staan over machtsmisbruik is binnen de overheid taboe, constateert organisatiedeskundige Henk Stil, ook adviseur voor de Expertgroep Klokkenluiders. 'Door het niet te benoemen, kan het welig tieren.'

Lees meer   


 
customerfirst.jpg

Beware of the customerpocalypse!

Om te overleven moeten bedrijven continu digitaal innoveren. Dat vereist een betere samenwerking tussen zakelijke en ict-mensen. Aldus Alan Trefler, oprichter en CEO van softwarebedrijf Pegasystems, in zijn boek Build for Change.

Lees meer    

intermediair.jpg

Wie is onze nieuwe Rem Koolhaas?

De Nederlandse architectuurwereld heeft de afgelopen jaren zware klappen opgelopen. Maar aanstormend talent vindt altijd zijn weg. Dit zijn de nieuwe sterren aan het firmament.

Lees meer     


Waarom zijn dertigers slechter af dan hun ouders?

De Tilburg Universiteit onderzocht of 35-jarigen meer verdienen dan hun ouders. Wat bleek: in 2005 deed 54 procent van 35-jarigen het beter dan in 1985. In 2015 was nog 49 procent beter af dan hun ouders in 1995. Hoe komt dat? 

Lees meer     


Basis- en voortgezet onderwijs zitten in een neerwaartse spiraal

Onderwijsprogramma’s sluiten slecht aan op de behoeften van de toekomst, zegt docent en schrijver Jelmer Evers. De tweevoudig genomineerde voor de Global Teacher Prize ziet vooral kortetermijndenken en maakt zich steeds meer zorgen. 

Lees meer     


Spotlight: De kracht van samenwerken bij aanbesteden (p.14)

Onderwijsinstellingen kunnen hun aanbestedingen zelf doen, maar ook laten faciliteren door SURFmarket, zoals bij het onlangs afgeronde traject LaPAN 2. 

Lees meer   

 

Kopzorgen voor Kamp door Kamer

De Tweede Kamer heeft twee moties aangenomen die de aanleg van de geplande, maar omstreden windmolenparken in de Drentse Veenkoloniën danig in de weg kunnen zitten.

Lees meer  

 

Eerdere klanten