Deze artikelen geven een goed beeld van de onderwerpen waar ik over schrijf en de vorm waarin ik die graag giet.

 

Steunpunt integriteit: griffiers onder vuur

Politici en fracties stellen de integriteit van griffiers, gemeentesecretarissen en andere ambtenaren die dichtbij het bestuur staan steeds vaker ter discussie. Een zorgelijke ontwikkeling, aldus het Steunpunt Integriteit Politieke Ambtsdragers.

Lees meer   


Integriteit mag geen sluitpost zijn

Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) bestaat 10 jaar. Een periode waarin het bureau het binnenlands bestuur bewust maakte van haar schaduwzijden en hoe daarmee om te gaan. Maar BING zelf kwam ook onder vuur.

Lees meer   


Dit is de leukste hondenbaan

Gemeentesecretaris Arjan van Gils leidt de grootste reorganisatie ooit van de gemeente Amsterdam. Tegelijk met de decentralisaties gaan het bestuurlijk stelsel, de ict en de huisvesting op de schop en moet 120 miljoen worden bespaard. Deadline: 1 januari 2015. 'Goede mensen komen altijd goed terecht.'

Lees meer   


Rebellen gezocht

Praten over macht, laat staan over machtsmisbruik is binnen de overheid taboe, constateert organisatiedeskundige Henk Stil, ook adviseur voor de Expertgroep Klokkenluiders. 'Door het niet te benoemen, kan het welig tieren.'

Lees meer   


 
customerfirst.jpg

Beware of the customerpocalypse!

Om te overleven moeten bedrijven continu digitaal innoveren. Dat vereist een betere samenwerking tussen zakelijke en ict-mensen. Aldus Alan Trefler, oprichter en CEO van softwarebedrijf Pegasystems, in zijn boek Build for Change.

Lees meer    

intermediair.jpg

Wie is de nieuwe Rem Koolhaas?

De Nederlandse architectuurwereld heeft de afgelopen jaren zware klappen opgelopen. Maar aanstormend talent vindt altijd zijn weg. Dit zijn de nieuwe sterren aan het firmament.

Lees meer     


Voor de klas en voor een baas

Lesgeven en daarnaast eigen baas zijn of in deeltijd werken voor een andere werkgever. Het programma Eerst de Klas brengt de hybride docent dichterbij. 'Je verbrandt geen schepen achter je. Hybride werken is nog mogelijk.' 

Lees meer     


Gemeenten komen vreselijk in financiële problemen

Zonder geen echte vernieuwingen komen gemeenten in ernstige geldnood, waarschuwt Jantine Kriens, voorzitter van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. 

Lees meer     

 

Spotlight: De kracht van samenwerken bij aanbesteden (p.14)

Onderwijsinstellingen kunnen hun aanbestedingen zelf doen, maar ook laten faciliteren door SURFmarket, zoals bij het onlangs afgeronde traject LaPAN 2. 

Lees meer   

 

Kopzorgen voor Kamp door Kamer

De Tweede Kamer heeft twee moties aangenomen die de aanleg van de geplande, maar omstreden windmolenparken in de Drentse Veenkoloniën danig in de weg kunnen zitten.

Lees meer  

 

Eerdere klanten