Klankbord voor je kop

Onnozel. Dat is het. Denk je als minister nou echt dat partijen niet klankborden over wie waar burgemeester moet worden? En als het niet in een officieel verslagje staat het ook niet gebeurt? Zalig zijn de onnozelen van geest, of hoe zei hij het ook alweer. Te snel getweet. Het kan de beste overkomen. Maar een minister mag toch wel wat voorzichtiger zijn. Zeker in een lopend proces. Zijn ex-collega-ministers Opstelten en ex-collega-staatssecretaris Teeven vielen zelfs over een zaak van vele jaren geleden. Sorry, maar is het toeval dat de burgemeesters van de vier grote steden precies verdeeld zijn over VVD en PvdA? En is het toeval dat het CDA nu een Commissaris krijgt in Groningen? Je moet toch wel een klankbord voor je kop hebben als je niet ziet en weet dat dit afgesproken werk is. Ook niks mis mee. Zo worden dingen die niet transparant zijn bedisseld. 

Tip voor minister Plasterk: maak in de tijd die je nog rest en die je hebt een initiatiefwetsvoorstel voor de gekozen burgemeester en de gekozen Commissaris van de Koning. Hell, en voor een gekozen koning! Nooit meer wordt geklankbord, want zoals we onlangs weer zagen, het volk kiest toch anders. Dat is democratie. Helaas, maar zo is het. Als je echt democratisch wilt zijn, moet je ook consequent zijn. Jos van Rey was misschien niet zo democratisch, consequent was hij wel.